mandag den 30. november 2009

Hvad bedsterne bragte


Se lige hvad vi har fået - eller rettere Gustav har fået. En pakkekalender. Og to fantastiske nisser samt en julesæk der passer på kalendergaverne! Ih, hvor vi glæder os til at se hvad de gemmer sig i dem. Og vi har fået en bryllupsgave! Tænk at det er 1. december i morgen. Dejligt. Og jeg skal bage cookies! Og måske købe et juletræ! Synes godt der lige kunne komme lidt sne, men det er nok for meget at håbe på...Juleforberedelser


Det er også blevet tid til at jule hjemme hos os, men halter lidt bagud med at få tingene færdigt. Er i gang med at hækle flagranker efter Karens opskrift. De skal hænge i vores vinduer i stuen (i alt 4 ruder skal pyntes) med 4 i hver, så der mangler nogle endnu.


Vindueskarmen i Gustavs værelse har fået æren af at få alle nisserne på besøg. I glasset er der syltede nisse-numser. Svampene fandt jeg i Søstrene Grene. Garn-nissen er gammel og fra Finland.


Jeg tror at året julegaver skal pakkes ind som disse (fødselsdagsgaver). Farverigt og enkelt (og jeg kan komme af med en masse silkepapir, som jeg er brændt inde med).


Ingen jul (eller vinter) uden hyacinter! Det rimede.

Nu til børneværelset

Jeg har lovet at vise billeder fra børneværelset et sted ude i blogland, det er så bare med ca. 2 ugers forsinkelse, men nu skal det være. 
Det skal siges at jeg selv betragter det som før-billeder, da jeg har STORE STORE planer! Lige nu synes jeg nemlig at det er et sammensurium af enkelte ting, som ikke rigtig spiller optimalt sammen, men er rigtig pæne hver for sig (med undtagelser selvfølgelig).
Forslag modtages gerne, men har disse planer: 
Seng ok - den har vi lige sat i stand og er stærkt tilfredse!
Flodhesteplakat ok - lige købt i zoo og elsker farverne!
Ferm wallsticker med træ ok - synes altså stadig den er pæn!

Døren fra gangen og ind til værelset - bogstaver lavet i mini hama perler!


Nymalet junoseng, zoo-plakaten, wall-sticker og rød gyngeelg. Tæppet er et langt sort kludetæppe, som vi har haft i gangen.
Reoler ophængt på væg, gåvogn med legetøj i, løbecykel, pusleplads (som i billedets anledning er klappet op).


Nuværende rullegardin med hjemmemalede ugler. Skal klart udskiftes.
Den kedelige, men praktiske Ikea-kommode. Skal udskiftes til noget mere "varmt".
Kisten, som før stod i stuen/spisestuen er rykket herind. Bogstaver (wallstickers) købt i Notre Dame butikken. De er lige til at pille af og genbruge, heldigvis! Forestiller mig at der her skal være bord og stole. Og på væggen noget fedt tapet!

Ny kommode i teaktræ el. lign - mangler!
Tapet på hele væggen bag kommode og kiste - mangler!
Tapet i hjørnet ved sengen - mangler!
Nyt puslebord/kommode som kan holde til bassen når han kommer over 13 kg - mangler! (evt. samme som teak-kommode)
Nyt gardin/rullegardin - mangler (synes uglerne er søde nok (hjemmemalet), men de passer ikke helt ind i farverne...)
Børnemøbler - bord og stole - mangler!
En overordnet plan - mangler!!

Så her var lige en ting at holde mig selv op på! 

søndag den 29. november 2009

Dejlig+travl weekend

..og for lige at følge op på mit søvnløs-indlæg: Jo, det var godt nok lidt hårdt dagen efter, men jeg overlevede og fik sovet lidt i løbet af dagen samt gik tidligt i seng! Kom endda uden for døren med barnevognen! Var mere eller mindre normal igen fredag.
Havde besluttet at jeg ikke ville lave mere til julemarkedet, og det var rart bare at holde "fri"!


Og hvordan gik det så på julemarkedet lørdag? Tjooohh... Ikke det vilde vil jeg sige. Folk var meget nysgerrige, måske fordi min bod så meget farverig ud i forhold til min naboboder - og de kiggede meget og pillede på tingene, men gik for det meste videre... Men kom da af med en del - desværre ikke så mange af øreringene, som jeg havde håbet på, men det er jo efterhånden også 3. år jeg har dem med, og de kan efterhånden købes mange steder... Måtte også sætte priserne ned i løbet af dagen, det er krisetider kan man godt mærke. Snakkede med flere fra de andre boder og de havde det lige så. På en måde rart at vide at det ikke var mine ting der var noget galt med.
Fik i tirsdags lavet nogle manilamærker med hjemmelavet viskelædertryk, efter opskrift hos PUK, og de var altså meget populære! Skal klart gentages næste år. Har også efterfølgende købt stort ind af billige viskelædere, så jeg kan udvide sortimentet! Har desværre ikke noget billede af dem.
Far og søn var heldigvis med hele dagen, og mange søde mennesker kom forbi og sagde hej!

Efter julemarkedet kørte vi nærmest direkte i sommerhus hvor farmor og fætter Lars holdt fødselsdag sammen. *Mums* for en masse lækker mad der blev serveret - og så fik vi indviet "Nordfløjen" - som vi kalder annekset for! Det er i øvrigt lige blevet færdigbygget, så indretningen er stadig lidt upersonlig - men har heldigvis fået rimelig frie hænder til at gøre noget ved "vores" rum! Det må jeg lave et indlæg om, når jeg har besluttet hvad der skal ske.
Idag har hele familien gået en dejlig og lang tur i skoven og ved kysten og samlet bl.a. mos, lærkegrene og andet godt til jule- og blomsterdekorationer!

Og så lige hjem og falde ned og se SIDSTE AFSNIT AF FORBRYDELSEN!!! Ah, have luret den morder altså... Men pæn er han alligevel.

Nu har jeg så glemt alt om at tænde advents"kransen", det kan vist lige nås inden sengetid. 


 

torsdag den 26. november 2009

Søvnløs i København

Kan ikke sove. Har lyttet til overboens telefonsvarers dutten i over en time. Klokken er 2.45 og Gustav vågner senest kl. 7.45. Det er snart. Havde ellers tænkt at vi skulle til legestue kl. 10 i morgen (idag!), men det må lige revurderes om få timer. Der er jo også lige det der influenza man skal passe på. Må hellere blive inden døre og vaske hænder hele tiden. Ej ok, måske ikke! Men alligevel?

Synes jeg har meget at tænke på med det julemarked på lørdag, og i stedet for at producere noget, skriver jeg bare liste op og liste ned om hvad der skal gøres. Overspringshandlinger, dit lede væsen...

Men har nu fået produceret en del alligevel - uden billeder - blitzlys har det med at forstyrre andres nattesøvn:

  • Kort med dyr (rester fra sidste år)
  • Fugleophæng i div. stofrester (rester fra sidste år)
  • Kort med hjerter og knapper
  • Øreringe med stenperler (inkl. rester fra sidste år)
  • Mini-hamaperle-robothalskæder + øreringe
  • Mini-hamaperle-ørestikkers (med bl.a. hjerter)
  • Til-/fra-kort på manilamærker med fugle og hjemmelavet teksttryk
  • Manilamærker med tryk af blade og fugle
  • Fugleophæng i papirklip

Se, så blev det lige til en liste mere. Nu må jeg hellere gå i seng.

Ps. skal huske at gå på apoteket og købe d-dråber samt deodorant. Og købe byttepenge til julemarked. Og købe en legedims i BR til pilfingeren. 

torsdag den 19. november 2009

Muffins

Nu skal i få muffins!
Opskriften kommer her:

Kagedej:
2 æg
170 g alm. sukker, farin, rørsukker eller blanding
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
100 g smeltet smør
2 modne mosede bananer
50-100 g hakkede mandler eller hasselnødder
50-100 g hakket mørk chokolade

Glasur:
25 g smeltet smør
1-1½ dl flormelis
ca. 5 dråber frugtfarve
evt. lidt vand
Evt. sukkerpynt.

Fremgangsmåde:
Pisk æg, sukker og vanillesukker sammen.
Bland mel, smeltet smør og bagepulver i.
Tilsæt bananmos, hakkede nødder og chokolade og rør godt.

Hæld dejen i 12 muffinsforme (ca. 2 spiseskeer i hver).

Bag dem i 25-30 minutter . Test med en pind om dejen stadig er våd.
Tag kagerne ud og lad dem afkøle en ½ times tid.

Bland glasuren sammen og fordel over muffins'ene (½-1 tsk glasur på hver). Evt. pynt skal på med det samme, da glasuren hurtig får en “tør” overflade.


Husk også julemarked!


Jeg skal have en bod, hvor jeg vil sælge øreringe (billigt! Jeg vil gerne af med dem, da jeg har brug for fornyelse), robotsmykker (med hama-perler), diverse papirklip og hvad jeg nu når at finde på. Der bliver nok også noget syet af stofrester, men har ikke helt besluttet hvad endnu...


dagens andet indlæg!!


Ja, jeg har lidt travlt med udråbstegnene idag!!!!! Ok, jeg stopper nu.
I skal også lige se vores nye chatol, som manden og svigerfar var ude og hente i mandags (på min befaling selvfølgelig) - den har fået pladsen hvor kisten før stod, som så til gengæld er rykket lidt tættere på spisebordet.
Synes det er noget så skønt med et dejligt teaktræsmøbel i stuen - den føles helt varm og hyggelig nu. Og så er det fyldt med mine sysager, det bliver ikke bedre :)


Ok, i får lige en forsmag på hvad der er på vej fra ovnen... Mums :)
Hynder til stolene


Ahh, fred og ro! Gustav har besluttet at sove dejligt længe til middag idag og jeg har derfor tid til at blogge!! Derfor vil jeg lige vise jer disse hynder jeg har syet til vores 4 spisebordsstole - Syet af henholdsvis (nedefra og op) stof fra Ikea, Liberty, Stof og Stil og Fabricattic.
På bagsiden har jeg bare brugt en rest hvidt bomuldstof, og har også syet en cirkel (der er mindre end puden) af skridsikkert gummistof på, så den ikke glider rundt på sædet. Det virker faktisk rigtig godt!
Fyldet er en havehynde "Särö" fra Ikea - diameter 36 cm.
Til sidst har jeg syet et lille kryds i midten af hver hynde med sort garn - tror en knap ville være irriterende at sidde på, men synes der skulle være et eller andet centrum :)


Manden kommer tidligt hjem fra arbejde idag, så vil overraske ham med muffins :P Mmm, her dufter herligt...
Billeder og opskrift følger senere, for er slet ikke færdig med at blogge idag!

tirsdag den 10. november 2009

Badekåbe

Ja, beklager at der går så længe mellem indlæggene, men Gustav synes ikke han vil sove længere end 45 minutter om dagen for tiden, så det er svært at nå noget.

Fik dog endelig afsluttet ét projekt, med stor tilfredshed endda - en skøn lille (og meget billig) badekåbe til barnet.
Den er syet ud fra modellen i bogen "børnetøj 0-3 år" i str. 74, dog er kanterne gjort bredere (og ekstra er tilføjet forneden og på ærmer), da jeg synes at man skulle kunne se pingvinerne på stoffet (fra stof og stil). Frotten er fra nogle IKEA-håndklæder til den nette sum af 8 kr stykket - købte 3 og skulle endda kun bruge 2, så katten har også fået noget nyt at ligge på i lænestolen. Kvaliteten af håndklæderne er selvfølgelig ikke den bedste, men Gustav er nok vokset ud af den om et par måneder alligevel - og så kan jeg jo sy en ny :)
Skal stolt fremvises til babysvømning idag!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips