tirsdag den 30. august 2011

Ny pude og ny muleposeJeg har syet en pude af forskellige grånuancer kogt uld. Der skal lige et par store (gule?) stofbetrukne knapper på (men de var udsolgt i min lokale stof2000). Den skal også lige syes sammen forneden (i hånden... prøver at tage mig sammen til det).
Jeg skal sy nogle flere varianter, og der har jeg tænkt mig at sy en lynlås i!
Puderne skal pryde flagermusstolen og sofaen - vi har længe haft nogle spraglede puder i forskellige mønstre og farver, og det fik jeg lige nok af!
Ønsker mig også denne plaid til sofaen - den vil passe meget godt til ikke?


Her i weekenden var mand, gode venner og jeg til den skønneste koncert med mit yndlingsband Arcade Fire. Vi måtte slæbe os selv helt til Ballerup "Super" Arena med et overfyldt tog (og det var værre hjem...) Lyden var lidt dårlig, men blev bedre, bandet kan jeg ikke brokke mig over, de spiller fantastisk!

Jeg måtte ligesom sidst jeg så dem (i KB Hallen) lige forbi merchandise boden, som dog ikke havde så stort et udvalg denne gang, men det blev dog alligevel til denne fine mulepose (for- og bagside) i rigtig kraftig lærred, så den skal nok holde mange år frem - det er allerede min yndlings!

Her kan du høre min pt. yndlingssang med Arcade Fire (man må gerne danse):fredag den 26. august 2011

Vi kan godt lide at se...


Muldvarpen Krtek, tegnet af den tjekkiske tegner Zdeněk Miler.
Den er lækkert tegnet, de siger ikke noget (andet end lidt lyde og volapyk, så alle kan være med) og musikken er skøn og det er bare noget helt andet end de tegnefilm der bliver lavet idag!
Jeg kan huske at have set den som barn i TV, og nu har vi investeret i en DVD-box med mange af de små søde film på - Gustav, mor og far elsker dem!

Kan du huske muldvarpen?

Ps. Idag er det min dejlige mands fødselsdag, så han skal nok forkæles lidt når han kommer hjem fra arbejde!

mandag den 15. august 2011

Indkøb fra etsy.comSå venter vi bare spændt på posten - nogen der har erfaring med print-forsendelser fra USA? Kom der told-afgift på?

Billederne var en del af min fødselsdagsgave, som jeg selv fik lov at vælge (ok, manden hjalp mig, da jeg ellers havde købt 10!)


Tror også lige jeg skal herned og købe denne her! De har også nogle pæne og ikke så dyre rammer - er nemlig ved at have nået Ikea Ribba-ramme-grænsen herhjemme!

Jeg havde forresten en dejlig fødselsdag igår - spiste (for første gang!) på Lêlê og var i biffen og se Midnight in Paris - den nye Woody film. Begge dele kan anbefales.

Af min kære mand, fik jeg endelig et ønske opfyldt (altså ud over ovennævnte etsy-indkøb), som har stået på listen i mange år: 


(billedet er lånt herfra, da jeg ikke lige har fået taget et billede af min egen endnu)


Rigtig god mandag!søndag den 14. august 2011

Vil du se mit....afgangsprojekt?
Her er det så. Det jeg har brugt hele foråret på.

Og her er den forklarende tekst:

Vuggestue og studieboliger i Nansensgade, som en infill mellem to eksisterende etageboliger fra hhv. 1879 og 1905.

Bygningen henvender sig primært til studerende der har børn, med studieboliger der kan tilgodese fællesskabet om at have børn og samtidig give den fornødne ro til børn og studerende.

Vuggestuen kan benyttes af de beboere der har børn i den alder, og udefrakommende børn fra nabolaget. Vuggestuen skal medvirke til at nedbringe ventetiden på institutionsplader i København.

Målet var at afsøge områdets karakteristik og herudfra tegne et hus som lagde sig ind og tilpassede sig område og karré.

Bygningen skyder sig ind i baggården med det for karréen karakteristiske baghus. Facader mod gården er pudsede og mod gaden i mørk blank mur, osm tolker gadens øvrige facader i et nyt udtryk.

Vuggestuen er placeret i stueetagen og på 1. Sal og har multifunktionelle planer, som alligevel giver mulighed for at hver stue har sit eget område. En del af gården indtages til legepladsområde.

Boligernes planer er utraditionelt opdelt og fletter sig sammen, så rum danner væg og omvendt hos nabolejligheden.
Boligen er ikke opdelt traditionelt i værelser, men i områder med forskellige funktioner eller multifunktioner, som f.eks. sovekarnapper.

Huset har fuld kælder, samt drivhuse i etager og et stor fællesrum med tagterrasse, som kan øge fællesskabet blandt beboerne og deres børn.

Jeg har samlet mit portfolio på en hjemmeside www.oddform.com, som min kære husbond har lavet. Der skal justeres på nogle billeder og sættes tekster ind, men ellers er den da meget godt på vej ikke?

Idag er det min fødselsdag, hvad mon der skal ske?
lørdag den 13. august 2011

en boganmeldelse


Ok, det er faktisk et stykke tid siden at jeg blev færdig med denne bog, men derfor skal du, kære læser, ikke snydes for en lille anmeldelse!

Lad mig sige det straks: Jeg kan godt lide bogen. 

Jeg synes den er sjov, underholdende og giver en god forståelse af LvT's tankegang, som jeg på underlig vis ikke finder så foruroligende. Faktisk synes jeg vi har visse ligheder. Om det er en art Stockholm-syndrom eller om det rent faktisk passer, må jeg lade andre bedømme.
Eneste kritik-punkt er at forfatteren/intervieweren måske har lidt for stor trang til at bevidne sin egen indflydelse på LvT, de er noget med grøn te, der bliver nævnt ret ofte.
Bogen er bygget op nogenlunde som et kronologisk interview, og er krydret med en del billeder af LvT og familie. Den er skrevet i et meget direkte "talt" sprog, som faktisk virker meget godt, men kan (hvis man har hørt LvT i et interview) nærmest se og høre det for sig når han udtaler sig.
I det hele taget er det en meget levende bog, omgivelserne er fint beskrevet og man føler faktisk man selv har været med som en flue på væggen.

Så alt i alt: Den kan du roligt gå i gang med! Men vær forberedt på at grine højt indimellem!

Ps. Jeg har ikke fået set alle hans film, f.eks. har jeg ikke turde se Antichrist endnu. Men nu hvor jeg har læst baggrunden for mange af hans film, er jeg blevet endnu mere hooked på at få set dem jeg mangler.
Jeg HAR dog set Dancer in the Dark, Idioterne, Breaking the Waves og Dogville og var begejstret! den tror jeg nu godt kan tåle et gensyn!

fredag den 12. august 2011

sommer-syning

Lidt sommertøj til Gustav fra mors hånd er det blevet til i sommerens løb (er ikke strøget/presset på billederne!)

En mørkeblå mælkedrengeskjorte i let hør/bomuld og perlemorsknapper.
En t-shirt med pingviner i stretch-bomuld og sort ribrouleau i hals og ærmer.
Shorts i sandfarvet 100% hør.
Shorts i mørkeblå let hør/bomuld med foer af mørkeblå isoli.

Alt stof og tilbehør er fra Stof og Stil.

Mønstrene er fra bogen Børnetøj 0-3 år af Sofie og Hanne Meedom. Den kan virkelig anbefales hvis du er nybegynder i syning! Alt er fint beskrevet og der følger mønsterark med.

Nu skal jeg bare have syet alt det andet jeg har købt ind til... 

torsdag den 11. august 2011

Brødet du bare må lave!


Det smager bare fantastisk!

Opskrift og fremgangsmåde finder du her

Ps. på billedet er brødet bagt i Ikea PS stegegryden, det er den fin til, men måske lidt for stor. Hvis du er indehaver af en lille Römertopf / Knuspertopf eller anden type lerfad med låg er denne også meget velegnet (det prøvede jeg igår, med stor succes). Ellers kan en Le Creuset stegegryde også bruges.

onsdag den 10. august 2011

Awards! Og jeg er tilbage!

Ja, så blev jeg færdig med studiet og regnede med at der skulle blogges på livet løs. Men jeg gik lidt i stå og pludselig blev det bare så svært at tage sig sammen og skriv noget, og hvad skulle jeg også skrive om? Så var det jeg kom i tanke om at jeg faktisk havde taget nogle billeder af diverse, så det kommer der snarligt nogle indlæg om, og så lover jeg at tage mig sammen fremover!

Nå, men efter den opsang til mig selv er det tid til noget godt, jeg har nemlig modtaget hele 2 awards!!

Jeg har fået award'sene fra Blomsterpigen som også går under navnet Doktor Smyk. Ud over at have en fin blog, laver hun fine smykker som hun sælger fra sin netbutik

Den anden award har jeg fået af Pia fra Skatterens Hyggekrog som skriver bl.a. om sin familie, lækker mad og fine kreative sysler!


Reglerne for at modtage prisen forlyder:

  1. Man skal linke til den, som man har modtaget awarden af
  2. Man skal sende awarden videre til 5 andre bloggere, der har færre end 100 faste læsere
  3. Man skal svare på 5 spørgsmål

Det er den samme award jeg har fået to gange, så jeg tillader mig at samle det til én omgang svar på spørgsmål:

Spørgsmål 1: Hvorfor begyndte du at blogge?

Blogverdenen var ukendt land for mig indtil september 2009, hvor jeg mener at huske at jeg tilfældigvis snublede over en eller anden kreativ blog (husker desværre ikke hvilken), og så var jeg solgt! Det var lige det forum jeg havde manglet, og da jeg samtidig var på barsel med min søn, og havde lidt ekstra tid indimellem, måtte jeg straks igang! Det er en rigtig god måde at holde sig selv igang med de kreative sysler, og også til at blive inspireret til at afprøve nye ting!

Spørgsmål 2: Hvilke blogs følger du?

Jeg følger med i en hel del kreablogs, se min blogroll. Deudover er jeg også begyndt at læse med på nogle mere arkitektfaglige blogs og så er der hyggeblogsene, som jeg læser dagligt - Fuhrmann for dig og Marens blog!

Spørgsmål 3: Favoritfarve(r)?

Arh, men jeg er vel arkitekt?! Sort er min farve (surprise!)

Spørgsmål 4: Favoritfilm?

Bliver nødt til at nævne gode gamle Groundhog Day, ikke fordi jeg dyrker den, men kommer den på TV, så ser jeg den altså, også selvom det er 20. gang.
Men ellers er jeg ganske glad for den spanske instruktør Almodovars film, planlægger at tage et Lars von Trier film-maraton snarest (mere om det i et kommende indlæg), og generelt europæiske film af bedre kvalitet (og amerikanske film af top-kvalitet).

Spørgsmål 5: Hvilke lande drømmer du om at besøge og hvorfor?

Jeg drømmer meget om at komme til Japan, både til deres storbyer men også de mere stille områder. Tror det er et meget smukt land med en speciel kultur, og så ville jeg shoppe helt vildt af alt muligt dims! 
Foto-safari på den afrikanske savanne er også et stort (og dyrt) ønske - ja, jeg elsker dyr!
Et mere tilgængeligt rejse-ønske er Italien - gerne Rom. Jeg har aldrig været der, og det er jo nærmest pinligt at indrømme i arkitekt-kredse, hehe!

Award-videre-givning:

Her har jeg lidt et problem - alle de blogs jeg læser med på har over 200 læsere og jeg vil da gerne give den videre til dem, men vil egentlig hellere fremhæve 5 nyere blogs, som måske mere har brug for flere læsere! Derfor: skriv en kommentar hvis du vil nominere din egen eller en andens gode blog, så kigger jeg dem igennem og udvælger 5, som jeg linker til!

God dag :D
LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips