lørdag den 25. februar 2012

Glæder mig til på mandag


For der udkommer dette album:


Det er andet studieudspil fra Choir of Young Believers.

Vi skal naturligvis have den på vinyl :)

Måske kender du dette nummer fra radioen:


Sådan lidt Tears for Fears med noget Joy Division på! LOVE IT!

fredag den 24. februar 2012

Ølandshvedebrød og appelsinmarmelade


Den anden dag bagte jeg et lyst Ølandshvedebrød og da der lå tre tilsyneladende lidt kedelige appelsiner i frugtskålen, fik jeg den idé at lave appelsinmarmelade af dem. (De viste sig så at være gode og saftige indeni stadigvæk, men nu havde jeg jo besluttet mig...)


Glasset (som er 'genbrug' fra den gamle fabriks cremede syltetøj, hvor mærkaterne til STORT besvær er fjernet - noget kradsbørstigt klister de bruger) er pimpet op med mine nyindkøbte runde klistermærker og noget dymo.


Appelsinmarmeladen har jeg lavet således:

2,5-3 øko appelsiner i fileter (dvs. uden skræl og hinder)
ca. 100g øko mørkt rørsukker
kornene fra en kvart vanillestang (+ stangen)
1 stykke syltet appelsinskal ca. 3x3 cm finthakket (kan erstattes med skrællen fra appelsinerne, men skal være skrællet af med kartoffelskræller, så kun det orange kommer med)
1-2 dl vand

Simrer sammen i en gryde i ca. 15 min. Blendes let med en stavblender til en passende konsistens. 
Tilsæt herefter 50-60 g mandler med skal (gerne øko) som er hakket fint i en foodprocesser. Kog videre og tilsæt evt. 1 tsk udrørt maizena (eller geleringsmiddel), hvis du vil have en tykkere konsistens. Sukkeret gør det også sirupsagtigt.

Ølandhvedebrødet har jeg lavet sådan her:

Start dagen før eller tidligt om morgenen:

1 hasselnød størrelse gær udrøres i 5 dl vand.
Tilsæt 3 tsk salt.
Tilsæt 150 g Ølandshvede (fuldkorn fra Meyer - fås i Irma)
og rør det godt rundt - jeg bruger røremaskine med dejkrog.
Tilsæt ca. 8 dl hvedemel lidt ad gangen - konsistensen af dejen skal være blød og lidt klistret.
Tag en anden skål og smør den med olie.
Hæld dejen i skålen, dæk den med film eller et fugtigt viskestykke og lad det hæve på køkkenbordet i 12-14 timer.

Dagen efter:

Opvarm ovn og stegeso/stegegryde/Römertopf/anden bageform til 250 grader - jeg bruger varmluft. Drys evt. lidt mel i bunden af gryden.
Hæld dejen forsigtigt over i den varme stegegryde og drys lidt mel på toppen.
Bag brødet i 30 min ved 250 grader, skru ned til 200 grader og bag i yderligere 15 min.
Tag brødet ud af formen og køl det ned på en rist i min. 30 min før du skærer i det.


Spis det lunt med (smør og) appelsinmarmelade!
Marmeladen er også god på f.eks. brieost.

Velbekomme :)

Projekt børneværelse #2

Vi har brugt et par hele dage på at sætte børneværelset i stand og gøre plads til to unger (= Gustavs legetøj)Vi overtog nogle fine At-Bo bogkasser fra farmor og farfar, som blev grundet og malet i en knækket hvid. Pyha, det var noget af et arbejde!


Vi satte tapet op for første gang!! Og næsten uden problemer. Tapetet er fra Ferm Living, og købt til næsten halv pris her. Vi fik en hel uåbnet rulle til overs, som jeg overvejer at sætte til salg. Sig til hvis du står og skal til at købe.


Anders satte bogkasser op og legetøjet blev fyldt i - de små ting (lego, brio togskinner osv.) er så i Pränt kasserne fra IKEA nedenunder - her har vi sat små hjul under, så de nemt kan rulles frem til leg.
Har endnu ikke besluttet hvordan plakater osv. skal hænge på væggen, så indtil videre står de ovenpå bogkasserne.


Overfor står Gustavs nye halvhøje seng fra Ilva. Under sengen skal der på sigt blive en rigtig hyggehule  - måske skal der sættes plader op, for at lukke mere af og/eller gardiner. 
Jeg har genbrugt topmadrasserne fra vores nye (voksen-) seng (vi købte en dobbelt i bedre kvali) til at lave en madras i hulen. Den er betrukket med sandfarvet bomuldslærred, som også gardinerne ved vinduet er syet af. Her overvejer jeg kraftigt at tilføje noget stoftryk/pynt, men har ikke helt besluttet hvad og hvordan.
Der skal desuden syes og tilføjes en masse hyggepuder til hulen!

For enden står teaktræskommoden, som skal indeholde alt børnetøj!! Skal nok komme i pladsmangel, men det må vi se på til den tid. Ovenover har vi hængt et gammelt grønt vægskab med skydelåger - købt her. Det er nogle meget flinke mennesker der har butikken! Skabet bliver brugt til ekstradyner og sengetøj.


Her er hyggehulen, som den ser ud indtil videre. Har sat lyskæde op langs kanten. Kunne godt tænke mig de der farvede bastbolde "happylights" på et tidspunkt!En del af robotsamlingen.Gustavs gamle Junoseng skal lillesøster så sove i, når hun er stor nok til det - til at starte med skal hun sove i sin lift inde hos os.

Der er stadig en del detaljer der skal laves og købes, men det begynder da at ligne noget - og der er i hvert tilfælde blevet god plads til legetøjet! Og der skal jo også være noget at lave ind imellem amning og bleskift - ja, jeg er naiv :)torsdag den 23. februar 2012

Flere hæklede striber


Det er efterhånden et stykke tid siden, men nu er også selebukserne hæklet færdig! Og fandt oven i købet de rigtige knapper jeg ellers manglede (fra Panduro Hobby i Fields). Cardiganen har jeg vist tidligere, men den kan vist godt tåle at blive vist igen (stolheden lyser - stadig - ud af mig!)
Mangler bare at få sat trykknapper i bukserne, så de nemt kan åbnes for bleskift. Det er endnu en tilføjelse/ændring jeg selv har lavet i forhold til opskriften (fra bogen "Babyhæklet" af Sys Fredens).
Åh det klør i fingrene for at hækle noget mere, og har da også gang i et babyprojekt både til vores egen og til barselsgaver - mere om det en anden gang!

Hej lille baby, nu kan du godt komme ud - idag er jeg 38+3 uger henne. Ok, du må gerne vente til efter weekenden, for da vi skal både til koncert og fødselsdag...

onsdag den 22. februar 2012

En lækker craft it forward gave!!
Fra Mette med bloggen Frejvald har jeg lige modtaget et fantastisk fint pusleunderlag i den lækreste bløde lyselilla babyfløjl med applikationer på den ene side og skøn lysegul bomuld på indersiden! Det er meget lækkert - en rigtig luksusgave!
Og så var det ovenikøbet pakket så fint ind i silkepapir og stjerne - og lilla kuvert med fint papir til adressen!
Tusind tak Mette!

Så mangler jeg vist kun en enkelt gave, kan jeg regne ud :)tirsdag den 21. februar 2012

Frække Peter Pedal

I Gustav-udgaven!

Kostumet er såmænd bare købt i BR, da jeg ikke mente at kunne gøre det billigere selv.

søndag den 12. februar 2012

Hæklet tehætte - nu med vejledning!Jeg har lavet denne tehætte med bobler til vores Höganäs tekande - synes den er blevet ret skæg! Den er hæklet uden opskrift og jeg har desværre ikke skrevet noget ned mens jeg hæklede, men vil gerne forsøge at komme med en vejledning, hvis det har interesse?

Inspirationen var en blanding af denne her tehætte og denne her hue, som jeg stødte på hos Pinterest.

Jeg fandt boblemønsteret i Lis Paludans bog "Hækling", som jeg har lånt på biblo - en ca. vejledning kommer her.

Höganäs tekande-hætte med bobler:


Jeg har hæklet nedefra og op, dog tilføjede jeg en kant med bobler nederst efterfølgende, da den var blevet lidt for kort.

Jeg har lavet slidser til tuden og hanken.

Maskeantallet skal være deleligt med 6 + 4 - altså skal du finde ud af hvor mange masker der skal til at komme rundt om tekanden nederst - og så finde det nærmeste tal der kan deles med 6, og så lægge 4 til.
Med dette garn (100% uldgarn fra netto til pind 4) passede det med 72 masker + 4 masker = 76 masker - den er lidt løs i det, men den skal jo også kunne komme på. Overvejer at fore den med pladevat + stof, for at gøre den mere isolerende. Man kan jo også bare vælge noget tykkere garn (eller dobbelt garn)!
Lav evt. en hækleprøve først!

Jeg har hæklet rundt til at starte med - dvs. 76 lm og så 1 km i første maske.

Herefter har jeg hæklet i mønster:

 1. 2 omg fm (man kan også lave 3 omg fm, hvis man ikke vil hækle kant på efterfølgende)
 2. 4 fm, *i næste m hækles 5 uafsluttede stm, så der nu er 6 løkker på nålen. Slå om og træk garnet gennem alle 6 løkker på én gang = 1 knop, 5 fm *. Gentag *-* omgangen rundt, slut med 4 fm.
 3. 3 omg fm
 4. 1 fm, *1 knop, se punkt 2*, gentag *-* omgangen rundt, slut med 1 fm. Knopperne skulle gerne sidde forskudt.
 5. 3 omg fm
osv.

Slidserne har jeg lavet ved at stoppe omgangen halvvejs, vende med en lm og hækle tilbage (inkl. mønster). Når man har hæklet op langs den ene sides slidser, bryder man garnet og hækler den anden side op, og fortsætter herefter henover den første hæklede side, så de igen bliver hæklet sammen.
Fortvivl ikke hvis dine knopper pludselig vender indad - de kan bare "trykkes ud" på den anden side efterfølgende.

Herefter begynder jeg på indtagninger i fm-omgangene, og laver knop-omgangene uden indtagninger. Sørg for at knopperne kommer til at sidde forskudt (men fortvivl ikke hvis du laver et par små-fejl, det er der også på min :)) Mængden af indtagninger afhænger af formen på din tekande. Min er flad på toppen, så jeg lavede indtagninger således: 2 fm, 2 fm sammen, 2 fm, 2 fm sammen, osv. Men altså kun i de 3 omgange med fastmasker, der er mellem knop-omgangene.
Toppen hæklede jeg en smule lige op (2-3 omgange så vidt jeg kan se) og afsluttede med en knop.

Jeg tilføjede boblekanten nederst efterfølgende ("kant med knippemasker" hedder den i bogen):
 1. 1 omg fm
 2. 1 fm (eller til du er midt mellem 2 knopper), *5 uafsluttede stm i næste m, så der er 6 løkker på nålen, slå om, træk garnet gennem de første 5 løkker, slå om træk garnet gennem de sidste 2 løkker, 2 lm, 1 fm i samme m som stm blev hæklet i, 5 fm*. Så skulle du gerne være mellem 2 knopper igen - gentag *-* omgangen rundt.
Håber det giver lidt mening, ellers må man gerne spørge!

God fornøjelse - og send gerne et billede/link, hvis du hækler den!


fredag den 10. februar 2012

Minimega shopping

Som det nok er gået op for de fleste lukker Minimega desværre sin webshop, og for én som mig der længe har savlet over de lækre sager, må jeg slå til, da der er 50% på alt!


Til børneværelset købte jeg disse skønne A3 plakater - Gustav er allerede meget glad for dem, derfor kom de hurtigt i en beskyttende ramme, så de ikke bliver krøllede af små nysgerrige børnefingre!


Det blev også til en pakke blandet dekopapir og fire skønne julekort - og så var der endda noget ekstra papir med! Tusind tak :)


Den samlede høst, inkl. en rød (uudpakket) silkepapirsbold, som også skal hænge i børneværelset!

Skønne sager - og det er vist sidste dag idag (10. februar) at du kan bestille (hvis der er mere tilbage!)

(Ps. hvis nogen ligger inde med en papirbold i farven petroleum de ikke skal bruge, er jeg interesseret, den nåede desværre at blive udsolgt)

Nyt pufbetræk

Vi er i gang med projekt børneværelse (igen) - og ét af de mange projekter har været at få et nyt betræk på puffen, som lidt tilfældigt flyttede derind for længe siden (ellers én der kom med sofaen i stuen...)


Puffen var før helt i rød uld, men nu er den mere 'børnet' med en blanding af lys- og mellemgrå uld, støvet blå babyfløjl og sort denim med stjerner (alt sammen stof jeg havde på lager). Samtidig er det mit første forsøg med piping, som jeg synes lykkedes sådan nogenlunde, Jeg er i hvert tilfælde tilfreds nok!Afslutningsvis kom der lige en stor gul knap i midten!
Resten af værelset skal laves færdigt i løbet af den næste uge, så der skal nok komme billeder :)


mandag den 6. februar 2012

Lillesøsters fine bold...


...som jeg vandt for laaaang tid siden hos denne kreative kvinde!
Ja, det er altså mig der har været langsom til at få vist den frem :)
Glæder mig til at give den til lillesøsteren - når hun altså engang kommer ud :)

søndag den 5. februar 2012

Hjemmets nyanskaffelser

Min kære mand var heldig denne jul. Han fik nemlig en pladespiller. Af mig! Havde måske ikke forudset konsekvenserne af denne gave = at han nu taler om plader hele tiden, kigger på plader på ebay hele tiden og taler noget mere om plader. Men der er nu noget hyggeligt over det at lytte til musik på den måde - det er som om man er mere bevidst om det og hører bedre efter!


Vi har også anskaffet os en ny seng. Bred! Med plads til to børn i midten og en dejlig topmadras ovenpå. Den er blevet redt i anledningen af billedet, ellers er det vist kun noget vi får taget os sammen til, hvis vi skal have gæster :)
lørdag den 4. februar 2012

Gang i hæklenålen!

Jeg er blevet mere eller mindre besat af at hækle! Det er egentlig kommet af frustration over at jeg altså stadig ender i raserianfald når jeg prøver at strikke noget, hækling fungerer bare meget bedre for mig (kun én pind at holde styr på!!)

Den store stolthed er denne skønne cardigan i økologisk bomuld, købt i Netto, for længe siden. Jeg har fulgt opskriften i "Babyhæklet" af Sys Fredens - den der hedder 'trøje med kontrastfarver' (s. 16), men har i stedet lavet den i striber af grå og hvid. Kanterne ved knapper og hals er efterfølgende hæklet på i grå.
Har desuden hæklet den på pind 3 og ikke 4, som opskriften foreskriver.
Ærmerne var lidt svære at få til at passe, ærmegabene var noget større end ærmerne, så disse måtte strækkes en del for at passe, men det lykkedes!


Da jeg stadig havde en del af garnet tilbage, besluttede jeg at lave 'bukser med seler' også (samme bog s. 18) - dog med lange bukseben. Dem er jeg stadig i gang med, men satser på at de bliver færdige her i weekenden! Desværre har jeg ikke flere af de røde knapper - håber jeg kan finde flere (vist nok fra Panduro i Fields?!), ellers får de træknapper ved selerne i stedet.


Jeg lagde egentlig ud med at hækle disse baby-boots fra Garnstudio, samt djævlehuen på s. 26 i "Babyhæklet" (hæklet i noget strømpegarn fra Netto), men begge dele blev noget løse/store i det - faktisk blev djævlehuen str. voksen og ikke str. nyfødt!! Jeg fandt derefter ud af at jeg skal hækle alt på en nål mindre end det der står på garnet/i opskriften. Og derudover lige lave en hæklefasthedsprøve... Men nu tror jeg at jeg har styr på det!


Med denne vigtige viden er det derfor lykkedes mig at hækle dette fine lille sæt i Grignasco Champagne merino/silke (super lækkert garn!) på pind 2:
en djævlehue efter opskrift fra bogen "Babyhæklet" af Sys Fredens, samt et par futter eller  'Mary-Janes', som de vist rigtigt hedder. De er hæklet i næsten frihånd!


Skønt med nogle projekter der rent faktisk lykkes :Dfredag den 3. februar 2012

Fra søvnløshedens verden

Klokken er pt. 5.30, og jeg har været vågen siden kl. 3.45. Det startede med at jeg skulle tisse. Fair nok. Så gjorde jeg det. Så kunne jeg ikke falde i søvn igen. Så vågnede Gustav og kravlede ned fra sin seng og gik ind til os, fordi han åbenbart ikke kunne finde sin sut (han plejer ellers bare at kalde fra sengen). Så fandt vi sutten. Så hostede han ca. med 2 minutters mellemrum den næste time. Så blev jeg sulten og gav op.

Alt imens dette stod på lå jeg og tænkte (på pølsehorn og) over fordele og ulemper ved at være gravid, og er kommet frem til følgende:

Fordele

 • Der kommer en sød baby ud af det
 • Man får positiv opmærksomhed - jeg er normalt ikke så god til at starte smalltalk, men det klarer maven gerne for mig.
 • Stor taknemmelig for at det har været muligt at blive gravid to gange (læs evt. kommentarerne)

Ulemper

 • Benkramper - der er altid en lille trussel fra underbenet i vente. Gerne midt om natten.
 • Ondt i ryggen - og det har nærmest været fra dag 1.
 • Sulten hele tiden - især om natten.
 • Søvnløshed (gerne pga. ovenstående)
 • Træthed (som følge af ovenstående)
 • Irrationelle tårekanaler - jeg græder hvis Gustav græder, hvis jeg tænker på at græde/at jeg har grædt, hvis der er det mindste optræk til noget følsomt på tv, hvis jeg synger en børnesang (og i mange andre situationer). Det værste er at jeg ofte ikke kan stoppe igen før en time efter. Og det selvom jeg nærmest kan sidde og grine samtidig, fordi det er så åndsvagt. Og prøv lige at forklare det for en snart 3-årig...
 • Den (skjult) negative opmærksomhed - desværre fra andre kvinder, som enten ikke selv har fået de børn de gerne vil have/ville have haft - og fra mænd, der nærmest er bange for at tale med mig (tror de det smitter? Eller at jeg vil fortælle dem at de er faderen? - nok nærmere at det er omsonst at flirte med mig...)
 • Man er reduceret til "hende den gravide" - blev rent faktisk omtalt sådan for nyligt.
 • Man skal føde et barn, gisp!

Jeg har sikkert glemt en masse fordele og ulemper, måske kan du komme med nogle flere? Nu vil jeg spise et pølsehorn (mere) og prøve at falde i søvn igen.

torsdag den 2. februar 2012

Pølse, pølse - tit-tiiit!

Tusind tak for alle jeres barselshilsner - det er dejligt at være tilbage i blogland :D

Idag har jeg bagt pølsehorn, så der lige er en hapser til Gustav, når han kommer hjem fra vuggestue! (Og 5 hapsere til mor i løbet af dagen - nøj, hvor jeg spiser meget...)Dejen er med grahamsmel, så de bliver lidt grovere i det. Opskriften er egentlig fra Boligliv nr. 8/2011, men har justeret noget på mængder og forhold, så jeg tillader mig at bringe "min" version af opskriften her:

20 stk. pølsehorn

35g smør
4 dl mælk
30 g gær
2 tsk sukker
2 tsk salt
180 g grahamsmel (eller andet groft mel)
5 dl hvedemel
20 små pølser (f.eks. "pølsehornspølser" fra Netto)
1 æg til pensling
lidt sesamfrø til drys

Smelt smørret (jeg gør det i microovnen) og lun mælken (samme sted). Bland det sammen. Når det er lillefingervarmt opløses gæren heri. Tilsæt salt og sukker samt grahamsmelet.
(Herfra kører jeg det på røremaskine med dejkrog). Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt til dejen er smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted i en time (eller to).
Slå dejen ned på et meldrysset bord og ælt den godt. Det dejen i 20 stykker, som trilles til dejpølser og vikles om (kød)pølserne. Man kan evt. lige rulle pølse med dej en smule mellem hænderne, for at fordele dejen mere jævnt. 
Læg pølsehornene på 2 bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 30 min.
Husk at tænde ovnen på 200 grader.
Pensl pølsehornene med sammenpisket æg og drys med lidt sesamfrø.
Bag dem i 15 min til de er lysebrune!
Kan fryses og skal opbevares på køl (hvis de når så langt!)
Velbekomme!


onsdag den 1. februar 2012

Og så var der endelig barsel :D

I'm back!

Billede taget idag - jeg er 35+2 uger henne og nærmer mig hval-stadiet...

Forvent en syndflod af blogindlæg fra min side i de kommende uger :)
LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips